Main content

Inhoud

Uit eten

Uit eten gaan is niet wezenlijk anders als je plantaardig eet. Het is dankzij een groeiend aanbod aan plantaardige maaltijden in restaurants steeds eenvoudiger. Wij geven hier onze tips om het jou nog makkelijker te maken.

Op Happy Cow vind je vegan restaurants en andere winkels. Je vindt hier ook restaurants die niet een volledig plantaardige keuken hebben, maar die wel plantaardige opties serveren. Happy Cow heeft ook een app die je kunt downloaden.

Veel restaurants die niet op Happy Cow staan en geen plantaardige optie op het menu hebben, zijn toch creatief genoeg om een plantaardige maaltijd te bereiden. Vrijwel altijd kun je goed terecht in Chinese, Indische en Thaise restaurants, maar tegenwoordig kun je overal wel een lekkere plantaardige maaltijd krijgen. Ook als je met mensen uit eten gaat die niet plantaardig eten, hoef je je dus geen zorgen te maken over of je wel plantaardig kunt eten. Het is wel raadzaam om van tevoren even te bellen met het restaurant om naar de mogelijkheden te vragen. Niet alle restaurants zijn goed in het improviseren van een plantaardige maaltijd. Zorg dat je duidelijk aangeeft wat je wel en niet eet. Wanneer je vooraf je wensen kenbaar maakt, kan een restaurant dat niet gewend is aan plantaardige eters je beter bedienen.