Main content

Inhoud

Eten onderweg

Je bezoekt een stad of je bent onderweg met de trein of auto en je hebt zin in een hapje eten. Gelukkig kan dat plantaardig. Wij helpen je op weg.

In een andere stad

Op reis of op bezoek in een onbekende stad? Op Happy Cow vind je vegan restaurants en andere winkels. Je vindt hier ook restaurants die niet een volledig plantaardige keuken hebben, maar die wel plantaardige opties serveren. Happy Cow heeft ook een app die je kunt downloaden.

Veel restaurants die niet op Happy Cow staan en geen plantaardige optie op het menu hebben, zijn toch creatief genoeg om een plantaardige maaltijd te bereiden. Vaak is het handig om van tevoren even te bellen met het restaurant om naar de mogelijkheden te vragen.

Koffie

Steeds meer koffiezaken hebben de optie voor soja- of andere plantaardige melk in plaats van koemelk. Voorbeelden zijn Bagels & Beans en Starbucks. Bij Bagels & Beans kun je ook plantaardige bagels krijgen.

Onderweg

Op de grotere treinstations heb je veel keus uit plantaardige snacks en maaltijden. Bijvoorbeeld de Veggie Delite van Subway, de Balanssalade van de Hema, of het vegan satébroodje van de Vegetarische Slager of een Qizini Houmous Peppadew wrap, beiden verkrijgbaar bij de Kiosk.

De AH to go heeft een ruim aanbod: naast de basic producten als vers en gedroogd fruit, hebben ze ook crackers met hummusdip, wraps, bulgursalade, couscousvruchtensalade met sinaasappelgemberdressing, spinazie quinoa-noten-salade met sesamdressing en falafelcousoussalade met granaatappel-vinaigrette.

Julia's Pasta heeft ook plantaardige opties. De penne, farfalle en courgettini zijn plantaardig. Je kunt kiezen voor de pasta Arrabiata en als je de kaas weglaat ook voor de pasta Norma en de pasta Olio Con Verdure.

Bij Smullers kun je plantaardige mayonaise bij je patat krijgen.

Steeds meer bedrijven hebben plantaardig lekkers. Je kunt bijvoorbeeld ook langs de Ikea voor plantaardige hotdogs en plantaardig softijs. De HEMA verkoopt in veel filialen plantaardige hotdogs en plantaardige appelkruimeltaart.