Main content

Inhoud

Varkens worden mishandeld tot hun laatste snik

Nieuws: 11 februari 2021
Slacht

Het leven is een hel voor varkens in de Franse boerderij die Herta naar voren schuift als een modelbedrijf. De dieren worden mishandeld vanaf ze geboren worden tot ze sterven. De angstige ogen van de dieren spreken boekdelen: hun trieste bestaan is gevuld met pijn en ellende. De Franse dierenrechtenorganisatie L214 ging undercover filmen in het bedrijf en bracht de schokkende waarheid aan het licht.

Lees ook: Vreselijk dierenleed voor varkensvlees Herta

Hardhandig doodgeslagen

Een ongewenste big wordt doodgeslagen tegen een afscheiding. Er wordt respectloos met dode biggen gegooid die erna bij het afval belanden. Te kleine biggen worden uit de stallen van bij hun weerloze moeders weggerukt en op een hoop gegooid.

Troosteloos bestaan

Zowel de zeugen als de biggen leven boven hun eigen uitwerpselen in vieze stallen en hebben allerlei wonden en abcessen. Van ontstoken ogen door de hoge gasconcentraties (door ammoniak en en koolstofdioxide) tot open wonden die duidelijk nog nooit verzorgd werden.

Wanhopige ontsnappingspoging

We zien hoe een zeug zichzelf probeert te bevrijden uit de kraamstallen. Ze onderneemt een wanhopige ontsnappingspoging en komt met de heupen vast te zitten tussen de metalen stangen van de kooi waarin ze opgesloten werd.

Verpletterde biggen

De zeugen kunnen amper bewegen in de krappe kraamstallen. De zeugen hebben zo weinig plaats, dat ze hun eigen biggen verpletteren in de metalen kooien. Aan de vuile roosters van de kraamstallen kleven bloed en uitwerpselen.

Kannibalisme

We zien hoe drie biggen het aangezicht aanvreten van een dode soortgenoot. In extra videomateriaal is te zien hoe een varken bijt in het lichaam van een dode big en kauwt op het vlees dat uit het lichaam getrokken werd.

Kies compassie voor de dieren

De dieren betalen met hun leven voor het stukje ‘vlees’ op het bord van de consument. Animal Rights roept op om compassie voor de dieren te kiezen door over te stappen op een plantaardig dieet.

Animal Rights geeft tips over een plantaardige levensstijl via de Plant Power campagnes.

Stop de promotie van vlees en zuivel Teken de petitie Slacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer