Main content

Inhoud

We staan voor een grote doorbraak

Blog: 12 juli 2017
Dier­proeven

Animal Rights* voert al ruim 8 jaar campagne tegen dierproeven en we zullen dat blijven doen totdat ons doel is bereikt. Want dieren zijn er niet om op te testen. Dieren zijn individuen met recht op leven en welzijn en geen gebruiksvoorwerpen.

In de afgelopen jaren hebben we belangrijke successen geboekt:

  • Beagles bevrijd uit een proefdierfokkerij
  • Hondenexperimenten Maastricht gestopt en labradors gered
  • Kattenexperimenten Groningen gestopt
  • 100 apen gered en ondergebracht in een gespecialiseerd opvangcentrum
  • Zes van de elf apenlaboratoria in de Benelux zijn gestopt
  • Sluiting van het dierproefcentrum van Philip Morris in Leuven

Doorbraak

Nu staan we aan de vooravond van mogelijk een grote doorbraak: de Nederlandse overheid is het met ons eens dat dierproeven niet meer kunnen en vervangen dienen te worden. Zij hebben zich tot doel gesteld om van Nederland wereldleider te maken in proefdiervrije innovatie. In het spoor van Nederland heeft ook Vlaanderen zich tot doel gesteld om dierproeven te vervangen.

Dit zou betekenen dat er straks honderdduizenden dierproeven vervangen worden door alternatieven. Een droom die uitkomt. Maar om die droom uit te laten komen is het nu meer dan ooit nodig om door te gaan met onze campagnes. De druk op de ketel houden zodat het niet bij mooie woorden blijft. Wij willen daden zien.

We plannen nieuwe acties om de druk op de ketel te houden

Robert Molenaar, Animal Rights

Nieuwe acties

Een van die middelen is het aanbieden van een petitie met 75.000 handtekeningen. Deze zullen we na de zomer zowel aan de Nederlandse als de Vlaamse overheid aanbieden. Daarnaast plannen we nieuwe acties om de druk op te voeren en blijven we samenwerken met andere organisaties. We zullen met dezelfde vastberadenheid en passie doorgaan met onze missie. Dank voor het vertrouwen.

Robert Molenaar

Directeur

*Animal Rights voert sinds 2009 campagne tegen dierproeven. Tot 2014 deden we dat onder de naam van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC).