Main content

Inhoud

Updates

Slacht
Aquacultuur: niet meer dan een uitwas van de vee-industrie Nieuws: 23 maart 2023 Speech van Animal Rights campagneleider Els Van Campenhout bij de demonstratie op 15 maart 2023 tegen de plannen van Columbi Salmon om de grootste zalmkwekerij van Europa te bouwen in Oostende
Animal Rights
Wat betekent de BBB-winst voor de dieren? Nieuws: 22 maart 2023 We kunnen er niet omheen: de BBB is in alle provincies de grootste partij geworden. Wat betekent dat voor de dieren in ons land? We vragen het aan Marco van Duijn, dierenrechtenadvocaat, en Ines Kostić, Statenlid voor de Partij voor de Dieren.
Plant Power
Plantaardige kaas heeft de toekomst Nieuws: 20 maart 2023 Plantaardige kaas wint de laatste jaren aan populariteit. Hoe ziet de plantaardige kazenmarkt er tegenwoordig uit, en wat is nou eigenlijk dat veelbesproken 'caseïne'?
Dier­proeven
Nederlandse en Belgische onderzoekers betrokken bij dodelijke baviaanexperimenten in Kenia Nieuws: 20 maart 2023 Onderzoekers die betaald worden door Nederlandse en Belgische universiteiten participeren in dierproeven op bavianen in Kenia.
Bont
De wasbeerhond, en de bontindustrie, als bron van corona? Nieuws: 19 maart 2023 Een nieuwe analyse van genetisch materiaal wijst naar de wasbeerhond als gastheer die het virus overdroeg op de mens.
Slacht
Ook Straathofs ‘Knorpolder’ in Creil moet weg! Nieuws: 17 maart 2023 Op 7 maart 2023 heeft Flevoland besloten om, gelet op het ernstig gevaar dat de beschikking mede zal worden gebruikt om strafbare feiten te plegen, de aanvraag om omgevingsvergunning voor de 'Knorpolder' te weigeren en de reeds verleende omgevingsvergunningen in te trekken.
Slacht
Demonstratie: Stop de grootste zalmkwekerij van Europa! Nieuws: 16 maart 2023 Woensdag 15 maart 2023 organiseerden Animal Rights en Bite Back een demonstratie tegen de komst van de grootste zalmkwekerij van Europa in Oostende.
Slacht
En weer importeert Nederland meer ‘veerbootkalfjes’ uit Ierland Nieuws: 13 maart 2023 De beloftes van de kalversector en de vorige minister blijken niets waard te zijn. Gaat de huidige Landbouwminister wel met daden komen?
Jacht
Video: jager laat aangeschoten gans hevig lijden Nieuws: 10 maart 2023 Op zaterdag 4 maart waren de Hunt Saboteurs van Animal Rights in Reeuwijk. Ze zagen hoe een aangeschoten gans in doodsstrijd op de grond lag te spartelen. De jager stond erbij en deed niets om het dier uit zijn lijden te verlossen, hoewel hij hier wettelijk toe verplicht is. Animal Rights overweegt juridische stappen tegen de man.
Slacht
Animal Rights dient ondersteunende zienswijze in voor ‘nooit meer Knorhof’ Nieuws: 8 maart 2023 Op 27 juli 2017 brandde een intensieve varkenshouderij aan de Burensewal in Kapel-Avezaath, die bekend stond als de Knorhof, volledig af. Meer dan 20.000 varkens stierven een verschrikkelijke dood.

Pagina's