Main content

Inhoud

Updates

Animal Rights
Dierenrechten boven consumentenrechten Nieuws: 17 januari 2020 Radio 2 meldt vandaag dat in België consumenten die een dier kopen recht hebben op 6 maanden “garantie” indien er zich problemen zouden voordoen. Volgens Animal Rights primeren de rechten van het dier op de rechten van de consument.
Slacht
Ondanks erkenning intrinsieke waarde discrimineert NVWA tussen diersoorten Nieuws: 17 januari 2020 Bij ‘pluimvee’ mag 2% van de dieren aankomen bij het slachthuis met gebroken vleugels of poten zonder dat de NVWA optreedt.
Slacht
Varkens worden nog steeds levend gekookt Nieuws: 17 januari 2020 Varkens verdrinken nog steeds gillend in de hete broeibaden van slachthuizen.
Jacht
Ban de jacht in het Jaar van de Wilde Eend Nieuws: 16 januari 2020 Dit jaar is uitgeroepen tot het Jaar van de Wilde Eend. We hadden nauwelijks in de gaten hadden dat het er steeds minder worden.
Jacht
Jacht helpt Afrikaanse Varkenspest verspreiden Nieuws: 16 januari 2020 De Afrikaanse Varkenspest is een heet hangijzer in de politiek en voor varkensboeren. De angst voor economische schade leidt tot paniekzaaierij waarvan wilde dieren de dupe zijn. Animal Rights vindt het doden van gezonde dieren moreel verwerpelijk en pleit voor een jachtstop.
Slacht
We zijn (bijna) allemaal daders Blog: 15 januari 2020 Hoeveel verschilt een lachende, bierdrinkende vriendengroep rond een vlees-gevulde barbecue op een zomeravond nu werkelijk van de juichende, opgewonden menigte bij een hanengevecht?
Animal Rights
Negen ex-vechthanen uit Hoeselt gered Nieuws: 15 januari 2020 In tegenstelling tot eerdere berichten zijn van de in beslag genomen vechthanen uit Hoeselt, nog negen dieren in leven. De vechthanen werden ondergebracht in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek en worden binnenkort ter adoptie gesteld.
Jacht
Demonstratie Hoeksche Waard onterecht verboden Nieuws: 14 januari 2020 SUCCES - Vorig jaar verbood de burgemeester twee keer een demonstratie. Animal Rights ging in bezwaar en dit bezwaar is gegrond verklaard.
Slacht
Minister Grapperhaus onschendbaar voor gewone burger Nieuws: 13 januari 2020 Omdat de uitspraken van G. als minister zijn gedaan en alleen de Kroon en de Tweede Kamer over vervolging van ministers kunnen beslissen, wordt de aangifte van gewone burgers afgewezen.
Animal Rights
Animal Rights wil levenslang dierenhoudverbod voor misdadigers hanengevechten Nieuws: 13 januari 2020 Afgelopen zaterdag werden 28 vechthanen in beslag genomen tijdens een inval bij een uitgebreide en professioneel ingerichte arena voor illegale hanengevechten in Hoeselt.

Pagina's